Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk goed naar de polisvoorwaarden voor uw persoonlijke situatie. Onze praktijk heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars*, in dat geval bepalen zij het tarief. Indien u niet aanvullend verzekerd bent, of u heeft de aanvullende tegoeden verbruikt, dan zijn de behandelingen voor eigen kosten. In dat geval hanteren wij onze eigen, marktconforme tarieven.

(*NB: in 2024 hebben wij door de slechte voorwaarden, met Zorg en Zekerheid, geen contract afgesloten)

Voor de tarieven die gelden in 2024, klikt u hier.

Het is goed om te weten dat gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering u géén Eigen Risico kost.

Vergoedingen uit basisverzekering, alleen volgens zogenaamde ‘Chronische lijst’

LET OP : Alleen aandoeningen die op de door de politiek bepaalde zogenaamde ‘Chronische lijst’ staan, komen in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering. Niet alle chronische aandoeningen staan op deze lijst. Dit houdt in, dat die aandoeningen die niet op de zogenaamde ‘Chronische lijst’ staan, niet vergoed worden vanuit de basisverzekering, maar eventueel wel vanuit de aanvullende verzekering, dit is afhankelijk van de door u gekozen aanvullende verzekering.

Wij zijn ons ervan bewust dat dit zéér vaak voor verwarring zorgt; Uw arts of specialist heeft gezegd dat het een chronische klacht is. U komt bij de fysiotherapeut en die zegt dat uw aandoening niet voor vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking komt. Dit komt dan omdat uw aandoening niet op de zogenaamde ‘Chronische lijst’ voorkomt.

Vanaf 1 januari 2012 is de eigen bijdrage voor de zogenaamde ‘Chronische lijst’ enorm omhoog gegaan. De vergoeding wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed, mits u voor 20 behandelingen fysiotherapie verzekerd bent.

Klik hier voor de ‘Chronische lijst’.